Édes finomság, amivel mindenkit elvarázsolhatsz! Ha nem tudod mit süss, de kipróbálnál valami újat, érdemes megsütnöd ezt a süteményt. Egyszerűen bámulatos!
4 tojás,
12 dkg cukor,
8 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó;
A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor,
10 dkg cukor,
5 dl tej,
2,5 dl tejszín,
1 evőkanál instant kávépor,
5 dkg csokoládé dara,
2 banán,
10 g zselatin fix
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet meg a kakaót, majd könnyedén összekavarjuk.
Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A kávéport 1 evőkanál vízben feloldjuk, a tejszínt pedig felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, a feloldott kávét (én 1 ek főzött kávét tettem bele) meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládé darát is. Felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőben dermedni hagyjuk és másnap szeletekre vágjuk.
0 Megjegyzések