Kávés krémes, ha valami nagyon krémes finomságra vágynál!

Édes finomság, amivel mindenkit elvarázsolhatsz! Ha nem tudod mit süss, de kipróbálnál valami újat, érdemes megsütnöd ezt a süteményt. Egyszerűen bámulatos!

Hozzávalók:

4 tojás,
12 dkg cukor,
8 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó;

A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor,
10 dkg cukor,
5 dl tej,
2,5 dl tejszín,
1 evőkanál instant kávépor,
5 dkg csokoládé dara,
2 banán,
10 g zselatin fix

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet meg a kakaót, majd könnyedén összekavarjuk.

Sütőpappírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük. A kávéport 1 evőkanál vízben feloldjuk, a tejszínt pedig felverjük. Az időközben kihűlt pudingba belekeverjük a zselatint, a feloldott kávét (én 1 ek főzött kávét tettem bele) meg a tejszínt és összekavarjuk. A végén beleforgatjuk a csokoládé darát is. Felét rákenjük a piskótára, kirakjuk banánkarikákkal és befedjük a megmaradt krémmel. Egy éjszakára hűtőben dermedni hagyjuk és másnap szeletekre vágjuk.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog