Hozzávalók

2 dkg só
1 darab friss tojás
6 dkg liszt
6 dkg vaj
5 dkg sárgarépa
2 dkg hagyma
15 dkg lencse
5 dkg petrezselyemgyökér
1 dl főzőtejszín
30 dkg csont (sertéscsont)

Leírás

1,5 liter sós vízben kb. két órát főzzük a csontot és a zöldségeket, majd miután leszűrtük, a lében puhára főzzük az előzőleg beáztatott lencsét. A lisztből és vajból apróra vágott hagymával rántást készítünk, a levesbe öntjük, és jól összeforraljuk, majd botmixerrel óvatosan pépesítjük az egészet. Aki szereti, a csonttal főtt zöldségeket is hozzáteheti. Közben olvasztott vajon megpirítjuk a zsemlekockákat. A tojássárgáját a tejszínbe keverjük, és óvatosan a levesbe öntjük. Tányérokba szedjük a krémlevest, és a zsemlekockákkal díszítjük. Jó étvágyat!