Egy külföldi oldalról megosztott videót láttam az egyik oldalon. Rögtön megtetszett, és elkészítettem. Nekünk nagyon ízlett, megéri kipróbálni.
200 g kókuszreszelék
1 l tej
9 + 2 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
5 ek kukoricakeményítő
2 ek kakaó
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 – 2 dl habtejszín
Elkészítés
A tepsibe vagy tálcára sütőpapírt teszünk (38 x 28 cm) rászórjuk a 20 dkg kókuszreszeléket. 1 liter tejbe beletesszük a 9 evőkanál cukrot és megmelegítjük.
Egy tálba tesszük a 6 evőkanál lisztet, 5 evőkanál étkezési keményítőt, 2 evőkanál kakaót 2 evőkanál cukrot, langyos tejjel kikavarjuk és a többi tejhez öntjük. Állandó keverés közben addig főzzük míg besűrűsödik.
Tűzről levéve hozzáadjuk a 10 dkg margarint, 10 dkg étcsokoládét, és addig kavarjuk míg el nem olvadnak benne. Nem kell hűteni azonnal ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk teljesen kihűlni. Felverjük a tejszínhabot keményre és a kihűlt pudingra simítjuk. Hosszában három fele vágjuk,majd a csíkokat is három fele osztjuk, kilenc részt kapunk , mindegyiket feltekerjük mint a kókusztekercset.
0 Megjegyzések