Hozzávalók

1 csipet só
8 gerezd fokhagyma
2 darab burgonya
3 dl tejszín
1 csipet fehérbors
1 csipet ételízesítő
2 darab zellergumó
5 dkg átszitált liszt

Leírás

Felteszünk egy lábasba 1-1,5 liter vizet forrni. A megtisztított zellert és a burgonyát nagyjából feldaraboljuk, majd az edénybe öntjük. A megpucolt fokhagymát feldaraboljuk, vagy nyomóval pépesítjük, majd a leveshez adjuk. Ha puhára főttek, az egészet simára turmixoljuk, botmixerrel. A tejszínnel és liszttel habarást készítünk, majd a leveshez öntjük. Ha először egy-két kanál levest öntünk a habaráshoz és csak utána öntjük az edénybe, akkor biztosan szép egyenletesen el tudjuk keverni. Sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk egy kevés finomra vágott petrezselyemmel, majd még egyszer felforraljuk a levesünket.