Hozzávalók

1 evőkanál liszt
1 fej fokhagyma
3 dkg vaj
20 dkg sárgarépa
2 darab leveskocka (zöldségleves)
2 darab cukkini
20 dkg zöldborsó
2 evőkanál főzőtejszín
50 dkg spenót

Leírás

A Hozzávalókat megmossuk és feldaraboljuk. A hagymát vajon megpároljuk, A zöldségeket hozzáadjuk és kis lángon, állandó keverés mellett, 3percig pirítjuk. A lisztet rászórjuk és kissé megpirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk és felforraljuk. Lefedve, kis lángon, 5 percig főzzük, amíg a borsó megpuhul. A tejszínt hozzáadjuk, jól elkeverjük. A levest utánasózzuk, megborsozzuk és tálalás előtt, petrezselyemzölddel megszórjuk.