Hozzávalók

1 csipet só
2 dl tej
5 evőkanál cukor
1 darab citrom leve
5 darab alma
2 dl tejszín
2 darab fahéj
1 csipet szegfűszeg
20 dkg szeder
3 kanál keményítő

Leírás

A szedret kevés cukorral megfőzzük, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Az almákat megtisztítjuk, kettévágjuk, kivesszük a magházukat és 1 cm-es kockákra vágjuk. Ráöntjük a vizet, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, egy kis citromlevet, majd felforraljuk. Közben a tejszínt, a tejet és a kukoricakeményítőt simára keverjük és ha az alma megfőtt, beleöntjük a levesbe. Elkeverjük, hozzáadjuk a szederpürét, ismét elkeverjük és jól lehűtjük. Hidegen tálaljuk.