Borsóleves

Hozzávalók

1 csipet só
6 evőkanál liszt
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 csomag vegyes zöldség
1 kg zöldborsó (fagyasztott)
1 csipet ételízesítő

Leírás

Pici olajon a zöldséget és a borsót megdinszteljük, kb. 5 percig lassú lángon. Levéve a tűzről, a 6 evőkanál lisztet hozzáadjuk és összekeverjük (Csomómentesre!) Vegetát adunk hozzá. Vízzel felöntjük, majd visszatesszük a lángra. Időnként megkeverjük. Forrásnál figyelni, nehogy kifusson! Felforrás után, takarékra tesszük, kb. fél órára! Folyamatosan kóstolgassuk és ha még nem elég a vegeta, akkor tetszés szerint ízesítsük még! Tejszínt öntsük ki egy tálba és keverjük el a levessel, majd öntsük vissza a levesbe, így nem fog kicsapódni. Finomra vágott petrezselyemmel hintsük meg.
Megosztás a Google Pluson

0 megjegyzés:

Powered by Jasper Roberts - Blog