Hozzávalók

4 cikk fokhagyma
1 darab vöröshagyma
1 tk kömény
2 kocka leveskocka
1 csokor petrezselyemzöld
1 darab vegyes zöldség
1 csokor zeller
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 darab karalábé
3 darab répa
15 szem egész fekete bors
40 dkg csont (húsos)

Leírás

A húsos csontot beáztatom, megmosom, a zöldségeket megpucolom és felaprítom, a répát hosszában kettévágom. A

Hozzávalók

at kuktába (7 liter) teszem, felengedem háromnegyedig, hideg vízzel. Lezárom. Teljes lángon főzöm, míg először ki nem szuszog. Ekkor leveszem takarékra, majd háromnegyed órát tovább főzöm. A gázt lekapcsolom, de nem veszem le a fedelét, csak ha teljesen kiszuszog, különben zavaros lesz.