Hozzávalók

1 csipet só
1 darab fokhagyma
1 csipet egész fekete bors
1 kg sárgarépa
1 darab hagyma
1 darab zeller
30 dkg fehérrépa
1 csipet ételízesítő
1 darab karalábé
1 kg csont

Leírás

Tíz literes fazékban, 6 liter vízben, egyszerre teszem fel az összes hozzávalót. Erős tűzön felforralom, és takarékon főzöm, míg minden meg nem puhul benne. Közben, a habját leszedem. A fazék alatt lekapcsolom a tüzet, kicsit várok, majd levesszűrőn leszűröm. Újra felforralva, cérnametéltet főzök bele. Az orjacsontokat és a főtt zöldségeket, vele együtt tálalom és ecetes tormát is teszek az asztalra. Nagyon lassan, sokáig kell főzni, hogy szépen gyöngyöző, aranysárga levest kapjunk.