Hozzávalók

1 pohár tejföl
50 dkg burgonya
1 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
30 dkg sertéscomb
1 szál fehérrépa
50 dkg zöldbab
1 csokor kapor

Leírás

A húst vágd kockákra és egy fej hagymával, zsiradékon pirítsd meg. Szórd rá az egész borsot és köményt. Szórd meg pirospaprikával, öntsd fel vízzel és hagyd félig megfőni. Ekkor sózd meg és főzd tovább. Ha már a hús majdnem puha, add hozzá a répát, a gyökeret (én csak hasábra vágva teszem bele), tedd hozzá a kockákra vágott krumplit és a zöldbabot (használhatsz fagyasztottat is, mindenképpen felaprítva add az ételhez), illetve tegyél még bele kaprot. Amikor teljesen megfőtt a hús, adj hozzá még annyi sót, amennyit igényel és tejföllel engedd fel. Én az elfőtt víz pótlására szánt vízzel keverem el a tejfölt és azt adom hozzá. Lisztet nem teszek bele, elég sűrű lesz anélkül is. Jó étvágyat hozzá!