Hozzávalók

1 csipet só
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom (mirelit lecsó is lehet)
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 kh kömény (tört)
10 szem egész fekete bors
2 darab babérlevél
1 evőkanál pirospaprika
2 darab zöldpaprika
30 dkg zöldség (vegyes)
40 dkg pulykamell

Leírás

A húst megmosom, leszárítom és 2-3 cm-es kockákra vágom. A megtisztított zöldséget karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom és a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. Felhevített olajon, üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök, 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve, rádobom a húskockákat és állandó keverés közben, fehéredésig pirítom. 1,5 l vízzel felengedve, félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldséget. Megsózom, fűszerezem és ugyancsak fedő alatt, puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt.