Hozzávalók

10 dkg liszt
1 l tej
2 l víz
2 dl tejföl (vagy tejszín)
25 dkg sajt (trappista)
2 darab tojás sárgája
4 darab leveskocka
10 dkg sütőmargarin
bazsalikom
4 szelet pirított zsemlekocka

Leírás

A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig kis lángon forraljuk. Egy külön edényben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandó kevergetés mellett rászűrjük a levest. A sajtot lereszeljük, és a forró levesbe keverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. . (Snidlinggel megszórva is nagyon finom!)