Hozzávalók

4 tk liszt
6 bögre víz
3 darab paradicsom
4 tk sajt
4 darab burgonya
2 evőkanál vaj (margarin)
2 szál sárgarépa
2 dl tejszín
2 darab hagyma
1 darab szegfűszeg
1 kh fehérbors
4 evőkanál zöldbab

Leírás

Vágjuk kockára a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, szeleteljük fel a zöldbabot. A liszt, a vaj és a sajt kivételével keverjük össze az alkotórészeket és egy lefedett edényben, lassú tűzön főzzük, míg megpuhul. Ezután szűrjük le, vagy turmixoljuk le. Hevítsünk vajat és néhány percig süssük a lisztet, anélkül azonban, hogy megbarnulna, majd adjuk hozzá a megszűrt levest és kavargassuk öt percig. Tejszínnel dúsítjuk. Szórjuk meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.