Hozzávalók

3 darab burgonya
4 darab sárgarépa
1 csokor petrezselyem (nagy csokor)
2 darab babérlevél
2 darab fehérrépa
4 darab póréhagyma
1 darab paradicsomkonzerv

Leírás

Mindent megtisztítunk, felvagdalunk. Egy nagy fazékban kevés vajat olvasztunk, néhány percig dinszteljük rajta a zöldségeket. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. (Kuktában készül el a leggyorsabban.) Összeturmixoljuk vagy átpaszírozzuk. Átforraljuk újra, ízesíthetjük még sóval, borssal, szerecsendióval. Sűrűnek, nehezen folyónak kell lennie. Magában is finom, de tehetünk a tányérba egy-két evőkanál tejfölt vagy sült hagymát. Tetszőlegesen hozzáadható még: fél fej káposzta 2 fej vöröshagyma 3 karalábé