Hozzávalók

2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 dl tejszín
8 dl húsleves (füstölt lé)
15 dkg hús (főtt füstölt)
30 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva, nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd 40 percig állni hagyjuk.