Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál liszt
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
1 darab sárgarépa
1 darab paprika
1 csomag petrezselyem
3 dkg tészta
50 dkg zöldborsó
1 mk pirospaprika
1 darab fehérrépa
1 l csontleves

Leírás

A megtisztított zöldborsót az olajon dinszteljük (parányi cukrot tehetünk bele, hogy a nyers ízét elvegyük), a finomra vágott hagymával, kockázott fehérrépával és a kockára vágott répával együtt, majd meghintjük a liszttel, fűszerpaprikával és felengedjük a csontlevessel. Sózzuk, puhára főzzük. Galuskát szaggatunk bele, illetve főzhetünk bele egyszerűen, levesbetét tésztát is. Meghintjük petrezselyemmel. Van, aki a tányérjába tejfölt téve fogyasztja.