Hozzávalók

1 csipet só
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 csipet egész fekete bors
1 dl tejszín
1 fej hagyma
1 marék petrezselyemzöld
1 csipet ételízesítő
30 dkg spárga
3 evőkanál átszitált liszt

Leírás

Vízben megfőzzük a spárgát, forráskor hozzádobjuk a petrust és az előtte, késlappal megzúzott, majd feldarabolt fokhagymát (ehhez szerintem, így a legjobb az íz/állag arány) és a hagymát. Miközben fő, kóstolgatás mellett, fűszerezzük borssal, vegetával, citromlével vagy ecettel. Mikor már elég ízes és főtt, állandó kevergetés mellett, hozzátesszük a lisztes főzőtejszínt. Egy botmixerrel leturmixoljuk és átszűrjük. Finomra vágott snidlinggel és levesgyönggyel tálalom.