Hozzávalók

1 csipet só
2 kanál liszt
1 dl olívaolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
50 dkg petrezselyemgyökér
1 ág rozmaring
1 darab póréhagyma
2 marék dió
1 csokor snidling

Leírás

A gyökeret meghámozzuk. A póréhagymát felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Közben felaprítjuk a gyökereket, és hozzáadjuk a hagymához. Aprítsunk fel snidlinget és rozmaringot, majd adjuk hozzá a zöldséghez. Ha lepirultak a zöldségek, engedjük fel forró vízzel. Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót. Vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg! Ha megpárolódott a zöldség, szórjuk meg liszttel, keverjük el, majd adjunk hozzá vizet és tejet. Tetszés szerint ízesítsük. Ha kiforraltuk a levest, akkor turmixoljuk le, majd dúsítsuk tejszínnel. Tálaláskor, a levesre szórjuk rá a pirított diót.