Hozzávalók

1 ízlés szerint só
2 kanál olívaolaj
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 darab hagyma
1 l húsleves
60 dkg sütőtök
1 csipet szerecsendió

Leírás

A tökkel kezdd! Hámozd meg, távolítsd el a magjait, tedd őket félre, majd vágd minél apróbb kockákra. A hagymát is tisztítsd meg, kockázd fel. Egy mélyebb edényben, melyben majd elfér a leves, olvaszd fel a vajat, és dinszteld meg rajta a hagymát. Ha már üveges, jöhetnek hozzá a fűszerek és a tök, keverj rajta párat, majd öntsd fel a húslevessel. Főzd a tököt puhára, majd, amikor már megfelelő állagú, egy botmixerrel pürésítsd az egészet. Ha túl sűrű lett, egy kis vízzel felöntheted. Ezután tedd vissza a tűzhelyre, keverd hozzá a tejszínt, és kész is a leves.