Hozzávalók

1 csepp só
1 kanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
1 l étolaj
1 darab húsleveskocka
1 csipet egész fekete bors
1 szál sárgarépa
40 dkg csirkemellfilé
2 dl tejszín
1 darab tárkony
1 marék tészta
1 szál fehérrépa
1 fej karfiol

Leírás

A zöldségeket és a hagymákat aprítom, a húst kis kockákra darabolom, a karfiolt rózsáira szedem. Felhevített zsiradékban, a zöldségeket a hagymával, magas hőfokon, pár percig, kevergetve pirítom. A húskockákat a fokhagymával kevergetem benne, fehéredésig. Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig. Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és lassan főzöm, néhány percig, amíg a tészta is megpuhul. A végén meghintem aprított, friss petrezselyemmel, és rövid pihentetés után, tálalom.