Hozzávalók

1 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
2 darab burgonya
1 dl étolaj
1 darab sárgarépa
2 tk tárkony
2 szál zeller
60 dkg sertéshús

Leírás

A húst lemossuk, leszárogatjuk, kis kockára (kb. 0,5 x 0,5 cm) vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, kicsi kockákra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, vékonyan felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a húst. Kicsit pirítjuk, majd 1 dl víz hozzáadásával pároljuk. Amikor a hús félig puha (kb. 20 perc után), megsózzuk, beletesszük az apró kockákra vágott, tisztított sárgarépát. Pótoljuk a vizet, és még 15 percig pároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük 2-2,5 l vízzel. Amikor felforrt, beletesszük a szintén kicsi kockákra vágott burgonyát és a vékony szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a tárkonyt, majd készre főzzük. Tejszínnel behabarjuk.