Hozzávalók

1 csipet só
1 dl olívaolaj
3 kanál vaj
3 szál újhagyma
15 dkg sárgarépa
1,5 dl tejszín
2 szál kakukkfű
3 dl fehérbor
1 csipet fehérbors
1 csokor koriander
3 levél babérlevél
2 kanál méz
1 marék zöldborsó
80 dkg sütőtök
40 dkg sertéshús
1 kávéskanál római kömény
5 levél zsálya
10 dkg vargánya gomba

Leírás

Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobunk 50 dkg felkockázott sütőtököt. Megpirítjuk, sóval, fehér borssal és a római köménnyel ízesítjük, felengedjük a fehér borral és 1 liter vízzel. Mikor a tök megfőtt, hozzátesszük a zsályát, és az egészet összeturmixoljuk. Közben a kockára vágott hús, a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, a mézet, az apróra vágott koriandert. Sózzuk, és felengedjük a leturmixolt sütőtök alaplével. Gyakori kevergetés mellett, a folyadékot, folyamatosan pótolva (vízzel) főzzük a húst. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a maradék felkockázott sütőtököt és a darabolt vargányát. Sózzuk, ha kell, majd a tejszínnel dúsítjuk, és összeforraljuk.