Hozzávalók

1 csipet só
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
1 darab sütőtök
1 csipet szerecsendió
1 l zöldségleves
1 csipet római kömény
3 gerezd áttört fokhagyma (sertés)

Leírás

Ha nem maradék sült sütőtököt alkalmazunk, süssük puhára a sütőtök szeleteket (érdemes héj nélkül sütni és vigyázzunk arra, hogy ne legyen kormos). Vágjuk fel a sütőtök szeleteket apró kockákra. Az olajban dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát egy pyrex edényben. Adjuk hozzá a szerecsendió és római kömény porokat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 1 perc múlva, adjuk hozzá a sült sütőtök darabokat. Öntsük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten rotyogtassuk 20 percig! Vegyük le a tűzhelyről és turmixoljuk össze egy robotgéppel. Tálaljuk 1-2 kanál tejszínnel, tejföllel vagy krémes joghurttal.