Hozzávalók

1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
20 g vaj
2,5 dl tejszín
40 g hagyma
1 darab sütőtök
4 szelet bacon szalonna
3 l zöldségleves (alaplé)

Leírás

A megmosott tököt kettévágjuk, kimagozzuk, majd meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és az olvasztott vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tököt, megpároljuk, liszttel meghintjük, majd megkeverjük. Felöntjük a zöldségalaplével és a tejszínnel, hozzáadjuk a borsot és egy csipet őrölt fahéjat, majd újra megkeverjük. Addig főzzük, amíg a tök megpuhul (kb. 15 perc). Ezután a levest botmixerrel pépesítjük, majd újra felforraljuk. Hozzákeverjük a tejfölt és még megsózzuk, ha szükséges.