A színes, ízes, roppanós zöldséghasábok egészségesek, és diéta során is bármikor megeheted.
Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, vagy fontos számodra az egészséges étkezés, váltsd ki a krumplit a legalább olyan finom sült zöldséghasábokkal! Tepsiben sütve még kevesebb kalóriát tartalmaz. A cékla, a paszternák és a répa remek választás, de akár cukkinit is süthetsz hasonló módon. Bármilyen friss fűszernövényt szórhatsz a zöldségekre.

Hozzávalók 4 személyre:

1 db cékla
2 db sárgarépa
1 db paszternák
0.5 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
bors

Elkészítés:

A céklát, a sárgarépát és a paszternákot hámozd meg, öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Vágd egyforma nagyságú hasábokra. Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. Kézzel kicsit forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszeres keverék. Süsd 180 fokos sütőben 20-25 percig. Közben forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak.

A kellemesen édeskés sült répa parmezánnal is nyerő, fűszerekkel pedig még tovább turbózhatod.