Hozzávalók

1 doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
2 darab leveskocka (zöldségleves)
2 evőkanál keményítő

Leírás

A vajat felolvasztjuk, majd rádobjuk a felszeletelt vöröshagymát. Lassú tűzön, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, kicsit pirítjuk, míg illatozni nem kezd, majd felöntjük a zöldségleveskockás vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük petrezselyemlevéllel. 10 percig főzzük. Egy kis doboz tejfölt csomómentesre keverünk a 2 ek étkezési keményítővel, majd rámerünk 1 merőkanál levest, és azzal is elkeverjük (így biztosan csomómentes lesz), és ezt adjuk a leveshez - átforraljuk, és kész a leves. Levesgyönggyel - petrezselyemlevéllel meghintve tálaljuk.