A csokis sajttorta igazi megúszós desszert, a kétféle krém selymes, könnyed, és pohárba rétegezve nagyon mutatós.
A csokis sajttorta remek megoldás, ha nincs kedved sütni, mégis extra finom édességet ennél. A kekszes, ropogós alapra kétféle fantasztikus krém is kerül. A mascarponés és a csokis réteg együtt mennyei. Kényelmesen összedobod 15-20 perc alatt, és el sem tudod hibázni.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg étcsoki
25 dkg mascarpone
20 dkg keksz
5 dkg vaj
4 evőkanál cukor
4 dl tejszín
1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A kekszet morzsold szét a kezeddel, keverd hozzá az olvasztott vajat és egy evőkanál cukrot. Oszd el egyformán négy pohárba vagy tálkába. A mascarponét keverd simára két deci tejszínnel és a maradék cukorral. A csokis réteghez melegítsd össze a jó minőségű étcsokit és a maradék két deci tejszínt, és add hozzá a keményítőt. A kekszre öntsd a mascarponét és a csokis réteget. Ízlés szerint díszítsd tejszínhabbal, csokiforgáccsal vagy magvakkal. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések