Az olvadó csokis muffin igazi álomdesszert, amibe alig van liszt, és a belseje krémes.
Szereted a lávasütit? Ez a mennyei muffin nagyon hasonlít rá. A felső része ropogós, a belseje folyékony. Jobb, ha kanállal eszed! Melegen, fagyival megbolondítva a legfinomabb. Nem tart tovább összeállítani, mint a hagyományos csokis muffint. A sütési idő pedig még kevesebb.

Hozzávalók 8 darabhoz:

30 dkg étcsoki
15 dkg vaj
8 dkg liszt
7 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az étcsokit vágd kis darabokra és vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, majd hűtsd le. A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, és gépi habverővel keverd ki jól, szinte fehéredésig. Felváltva dolgozd hozzá a lisztet és a csokit.

A sima, homogén masszát kanalazd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Ne süsd túl, különben a belseje nem lesz folyós.