Hozzávalók / 2 adag

15 dkg étcsokoládé
5 dkg kekszmorzsa
1 ek olvasztott vaj
50 ml habtejszín
1 ek amarettó
3 teáskanál cukor
25 dkg ricotta
5 dkg pirított mandulapehely

Elkészítés

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.

A darált kekszhez adjuk a vajat, illetve nagyjából két evőkanállal az olvasztott csokoládéból, és alaposan összekeverjük, majd félretesszük.

A maradék olvasztott csokoládét simára keverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az amarettót, a cukrot, valamint a ricottát, és alaposan összeforgatjuk.

A csokoládés kekszmorzsát két pohárba kanalazzuk (egy keveset félrerakunk a díszítéshez), majd rálapátoljuk a ricottakrémet. Egy órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor megszórjuk a maradék kekszmorzsával, a pirított mandulával, valamint egy kevés csokoládéforgáccsal.