Hozzávalók / 2 adag
15 dkg étcsokoládé
5 dkg kekszmorzsa
1 ek olvasztott vaj
50 ml habtejszín
1 ek amarettó
3 teáskanál cukor
25 dkg ricotta
5 dkg pirított mandulapehely
Elkészítés
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
A darált kekszhez adjuk a vajat, illetve nagyjából két evőkanállal az olvasztott csokoládéból, és alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
A maradék olvasztott csokoládét simára keverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az amarettót, a cukrot, valamint a ricottát, és alaposan összeforgatjuk.
A csokoládés kekszmorzsát két pohárba kanalazzuk (egy keveset félrerakunk a díszítéshez), majd rálapátoljuk a ricottakrémet. Egy órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor megszórjuk a maradék kekszmorzsával, a pirított mandulával, valamint egy kevés csokoládéforgáccsal.
0 Megjegyzések