Hozzávalók / 6 adag

3 kg szilva (magvaváló, érett, de nem puha)
90 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj (őrölt, ízlés szerint)
10 db szegfűszeg
3 csomag vaníliás cukor
2 kk nátrium-benzoát

Elkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy zománcozott edénybe tesszük.

A cukorban elkeverjük a fahéjat, na-benzoátot, vaníliás cukrot, és a keveréket a szilvára öntjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget is.

Egy napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük óvatosan (ne törjük meg), hogy a cukor teljesen feloldódjon.

Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a szilvát. Tetejükre tehetünk 1-1 kanál rumot.

Befőző fóliát vagy celofánt teszünk az üvegekre, és csavaros tetővel lezárjuk. Ha valaki szeretné, hogy hűvös kamra hiányában se menjen tönkre, bebiztosíthatja azzal, ha a fólia és a tető közé is tesz egy csipet tartósítót.