Hozzávalók / 4 adag

50 dkg cukkini
1 db tojás
4 evőkanál finomliszt
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
2 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk.  A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk.

A cukkinit a levéből jól kinyomkodva keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Kevés őrölt fehér borssal ízesítjük, az egészet egynemű masszává keverjük, majd apránként annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 

Tetszés szerint kis gombócokat, vagy evőkanál segítségével lapos fasírtokat formázunk belőle, és forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 

Papírtörlőre szedjük, hogy felszívjuk a felesleges olajat.