Hozzávalók / 4 adag

1.5 kg káposzta
1.5 kg paprika
1 kg uborka
0.5 kg vöröshagyma
2 dl ecet (10 %-os)
7 dkg só
40 dkg cukor
1 kávéskanál szalicil
1 kávéskanál citromsav
3 db babérlevél
1 ek fekete bors (szemes)

Elkészítés

A megtisztított zölsdégeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnénk eltenni télire, vegyünk színes paprikákat: pirosat, sárgát.

A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb. 4-6 órát, ezelatt levet ereszt.

Végül az előre előkészített üvegeket megtöltjük az összeért zöldségekkel, felöntjük a levével, és lezárjuk. Ebből az adagból kb. 6 db 8 decis üveg tölthető meg. Érdemes jól megtömni az üvegeket, hogy az ízek még jobban összeérjenek.