Hozzávalók / 4 adag

5 kg sárgabarack
1 kg cukor
3 l víz
1 teáskanál citromsav (vagy citromlé)
1 késhegynyi szalicil (vagy Na-benzonát, üvegenként)

Elkészítés

A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, és hámozás után citromos vízbe tesszük. A citromos víznek az a lényege, hogy a barack nem barnul meg, hanem szép sárga marad. 

Az üvegeket kimossuk, kiforrázzuk.

Felforraljuk a vizet a cukorral.

A cukros vízbe beletesszük a barackot, amennyi belefér, és pár percig főzzük. Egyszerre kis adagokat tegyünk bele, mert könnyen túlfőhet. (Én kb. 2 üveghez elegendőt főzök egyszerre.)

A barackokat az üvegekbe töltjük. Az üveget teletöltjük a forró sziruppal. A tetejére kis szalicilt vagy Na-benzonátot szórunk.

Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. (Én erre a célra egy hűtőládát szoktam használni.)