Hozzávalók / 4 adag

3 dkg vaj
35 dkg kerek szemű rizs
1 l tej
2 dl habtejszín
1 csipet só
10 dkg cukor
1 db vanília
1 citromból nyert citromhéj
1 ek sárgabarackdzsem
1 ek eperdzsem
1 tk cukrozatlan kakaópor
0.5 tk fahéj
2 ek porcukor

Elkészítés

A rizst kicsit megpároljuk a felhevített vajon, majd felöntjük a tejjel.

Hozzáadjuk a tejszínt, cukrot, a sót, a vaníliarúd kikapart magjait, valamint a reszelt citromhéjat, és alaposan elkeverjük.

Lefedve 45 percet főzzük, közben időnként megkeverjük. Közben a kakaóport és a fahéjat kikeverjük egy-egy evőkanál porcukorral.

A kész tejberizst négy tányérba kanalazzuk: az első tetejét egy kanálka eperdzsemmel, a másodikét egy kanál sárgabarackdzsemmel kenjük meg, míg a harmadikat és a negyediket a cukrozott kakaóval, illetve a cukrozott fahéjjal szórjuk meg.