A brokkolis, fűszeres marhaszeleteket akkor is könnyen elkészítheted, ha nem vagy túl járatos a kínai konyhában. A végeredménnyel biztos elégedett leszel.

Az egészséges brokkolit a kínai konyha kifejezetten előnyben részesíti. Csirkével, marhával egyformán jó lehet. Bár a bélszín drága, talán azzal a legjobb. Finom fűszeres, ha nem teszel hozzá chilit, a gyerekek is szívesen megeszik. Minél tovább pácolod a húst, annál karakteresebb lesz.

Hozzávalók:

- 50 dkg marhabélszín
- 1 fej brokkoli
- 5 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál gyömbérpor
- chili
- só
- bors

Elkészítés:

A marhahúst öblítsd le, és vágd vékonyabb csíkokra. Keverd össze a szójaszószt a zúzott fokhagymával, a szezámolajjal és a gyömbérporral. Öntsd le vele a húst, és letakarva pihentesd legalább egy órán át.

Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dobd bele a rózsákra szedett brokkolit, majd kevergetve párold öt percig. Szedd ki, és tedd félre. Rakd bele a húst, sózd, borsozd ízlés szerint, és süsd hét-tíz percig. Közben többször kavard meg. Amikor már puha, tedd vissza a brokkolit, forgasd össze, és süsd még pár percig. Végül chilit is rakhatsz hozzá.