Az édes és a fanyar ízek csodás harmóniája miatt szerethető annyira ez a rebarbarás, morzsás süti.

Ez egyáltalán nem a megszokott pite, mégis mindenki odalesz érte. A nálunk is egyre népszerűbb, kicsit savanykás rebarbara nagyon egészséges, sok benne a B-, A-, C-, E-, K-vitamin, a kalóriatartalma viszont alacsony. Tökéletes mártásokhoz, lekvárba, levesbe, sütikbe.

Hozzávalók:

A tésztához
- 45 dkg rebarbara
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db narancs

A morzsás réteghez
- 8 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3 dkg cukor

Elkészítés:

A rebarbarát tisztítsd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rakd egy tálba, add hozzá a narancs reszelt héját és egy teáskanál levét, valamint a barna cukrot, majd lefedve pihentesd 30 percig.

Tedd egy tálba a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliát, a sót, a sütőport, és gyúrd jól össze. Gyorsan dolgozz, különben nem lesz omlós a süti. Ha túl kemény, vagy nem akar összeállni, adj még hozzá egy-két evőkanál hideg vizet.

Egy vajjal kikent, közepes piteformát vagy tepsit bélelj ki a tésztával, majd rakd rá a rebarbarát. A tetejéhez morzsold össze a lisztet és a vajat, majd dolgozd hozzá a cukrot. Szórd rá a rebarbarás rétegre. Told 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a morzsa aranyszínű és ropogós, a rebarbara pedig puha. Kínáld fagyival, tejszínhabbal vagy sodóval.