A karalábéból és az újkrumpliból tejszínnel isteni levest főzhetsz, ráadásul gyorsan elkészülsz vele.

Bár már egész évben kapható friss karalábé, valahogy mégis tavasszal az igazi. Minél zsengébb, annál több benne a vitamin és az ásványi anyag. Ha újkrumplit is teszel bele, laktatóbb lesz, és liszt sem kell a sűrítéshez. Ízlés szerint hagyhatsz benne zöldségdarabokat.

Hozzávalók:

- 2 db karalábé
- 3 db közepes újkrumpli
- 1 dl tejszín
- 1 db leveskocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió

Elkészítés:

A karalábékat és a krumplikat hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. Az olajat öntsd egy lábosba, hevítsd fel, és dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni.

Rakd hozzá a karalábét és a krumplit is, majd kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és morzsold hozzá a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig, majd amikor a zöldségek puhák, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel.