Az egyszerű epres tejes pite tökéletes, gyorsan elkészíthető tavaszi süti. Vaníliás fagyival, tejszínnel kínáld, ha extra élményre vágysz.

Ez a mennyei, rezgős belsejű tejes pite átmenet a palacsinta és a piskóta között. Különösen Franciaországban van nagy hagyománya. Bármilyen gyümölcs kerülhet bele, eperrel különösen vonzó. Ha van otthon tejszín, cseréld le rá a tej felét, még lágyabb lesz. 

Hozzávalók:

- 25 dkg eper
- 15 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál vaj a kenéshez

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, mosd meg, és csepegtesd le róla a vizet. A cukrot keverd ki jól a tojással, a vaníliával és a sóval, dolgozd hozzá a fahéjjal vegyített lisztet. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára. A palacsintánál valamivel sűrűbb masszát kell kapnod.

Egy sütőformát kenj ki vajjal, öntsd bele a tésztát, majd a tetejére rakd az epret. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Érdemes tűpróbával tesztelni, ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.