Éttermek, pizzériák nagy kedvence a carbonara spagetti, amit most érdemes az idény kedvenc zöldségével, a spárgával feldobni.

A carbonara, vagyis a szénégető spagetti az egyik legnagyobb olasz klasszikus, amit ilyenkor érdemes tavasziassá varázsolni. A roppanós, egészséges spárgától csak jobb lesz. A tejszínt felejtsd el, az nem szerepelt az eredeti receptben!

Hozzávalók:

* 30 dkg spagetti
* 25 dkg spárga
* 5 dkg parmezán
* 8 szelet bacon
* 3 db tojás
* 2 evőkanál olaj
* só
* bors

Elkészítés:

Egy lábosban forralj két liter vizet, majd amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd fogkeményre nyolc-kilenc perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A spárgák alsó, fás részét távolítsd el, és mosd meg. A tojásokat verd fel villával, és ízesítsd sóval, borssal.

Egy nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a felszeletelt bacont közepes lángon. Szedd ki a szalonnadarabokat, tedd a visszamaradt zsiradékra a kisebb darabokra vágott spárgát, és párold nyolc percig. Vedd le a tűzről, forgasd hozzá a tésztát, majd öntsd rá a felvert tojást, adj hozzá egy merőkanál főzőlevet, és keverd össze. Tedd rá vissza a szalonnát, és tálalhatod is. Kínálj mellé reszelt parmezánt!