Ennek nem tudsz ellenállni! Az eper sokféle édességbe illik, még a csábító túrógombóc is jobb lesz tőle.

A gombócok minden formában nagy kedvencek, az édes változatok tartalmas levesek után főételként és desszertként is megállják a helyüket. A túrósat könnyű variálni és az évszakhoz igazítani, így most jött el az epres gombócok ideje. Mennyei lesz az édesség, ha a masszát felvert tojásfehérjével lazítod.

Hozzávalók:

* 50 dkg túró
* 15 dkg búzadara
* 15 db eper
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só
* 10 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg vaj

Elkészítés:

A túrót jól nyomkodd össze villával, majd keverd össze a tojások sárgájával, a sóval, a vaníliás cukorral és a búzadarával. Takard le, és pihentesd egy órán át a hűtőben, hogy a gríz jól megdagadjon.

Közben a vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát kis lángon, állandóan kevergetve. Pihentetést követően forgasd a túrós masszához a felvert tojásfehérjét, és formázz gombócokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy szem epret.

Forralj vizet egy nagy fazékban, majd amikor lobog, tedd bele a gombócokat. Főzd közepes lángon, közben néha rázogasd meg az edényt. Ha egy-két perce már a víz tetején vannak a gombócok, vágj ketté egyet. Ha homogén, szűrőkanállal szedd ki. Egy kicsit csepegtesd le, majd forgasd bele a pirított zsemlemorzsába.