A tárkony és az újkrumpli együtt mindig telitalálat. Most sok más üde zöldség is kerülhet a levesbe.

Ennek a könnyed tavaszi levesnek csábító a színe, az íze és az illata is. Az újkrumpli jobb helyre nem is kerülhetne, ráadásul a gyógyhatással bíró tárkony különleges ízt ad neki. Bármilyen friss zöldség mehet hozzá, amit otthon vagy a piacon találsz.

Hozzávalók:

* 50 dkg újkrumpli
* 1 fej vöröshagyma
* 2 dl tejföl
* 2 evőkanál tárkonyecet
* 1 db sárgarépa
* 1 db fehérrépa
* 0.5 db zeller
* 1 evőkanál liszt
* 2 db babérlevél
* 2 evőkanál olaj
* 1 db paprika
* 1 db leveskocka
* 1 db paradicsom
* tárkony
* só
* bors

Elkészítés:

A répákat, a zellert pucold meg, az újkrumplit elég egy kicsit megkapirgálni, majd vágd fel tetszés szerint. A hagymát is aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd hozzá a többi zöldséget, és kevergetve süsd egy-két percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal leveskockával. Ráérsz ekkor beletenni a paprikát és a paradicsomot is. Főzz puhára mindent körülbelül 15-20 perc alatt.

A lisztet keverd simára a tejföllel, önts hozzá egy merőkanál főzőlevet, és kevergetve csorgasd a levesbe, majd forrald össze pár perc alatt. A tűzről lehúzva önts hozzá kevés tárkonyecetet, és már tálalhatod is.