Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg barnacukor
2 tojás
20 dkg búzaliszt
5 dkg mandulaliszt
2 kávéskanál sütőpor
kb. 1 dl tej
1 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
1/2 citrom leve
15 dkg cseresznye
A díszítéshez:
olvasztott ét- és tejcsoki
vaj
pici tejszín

Elkészítés:
A cseresznyét kimagvaljuk, citromlével megcsepegtetjük, kevés porcukorral és fahéjjal megszórva tálban kb. 30 percig állni hagyjuk, majd szűrőkanálba téve lecsepegtetjük. A lecsepegett lét ízesítésre (pl. máz, fagyi stb.) felhasználhatjuk.

A vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat hozzáadva addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A kétfajta liszthez adjuk a sütőport, jól összekeverjük, és a tejjel váltakozva a tojásos masszához adagoljuk, jól összedolgozzuk.

Alufóliával bélelt őzgerincformába öntjük a tészta felét, amit megszórunk a fahéjas-cukros és lecsepegtetett cseresznyével, majd beborítjuk a tészta másik felével.

Közepesen meleg (170 fokos) sütőben megsütjük, kis ideig a formában, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Tetejét olvasztott ét- és fehércsokival szabálytalan formában csíkozzuk. A csokoládékat külön-külön darabokra tördeljük, kevés vajjal vagy 2-3 teáskanál tejszínnel felolvasztjuk, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük, ezután használjuk fel.