Hozzávalók:
A pudinghoz:
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
400 ml tej (2,8%-os)
A piskótához:
400 g búzaliszt (BL55)
200 g kristálycukor
150 ml víz
120 ml étolaj
3 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
1 db tojássárgája
3 evőkanál kristálycukor
12 g vaníliás cukor - bourbon
Elkészítés:
A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön. Addig elkészítjük a tésztát.
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót és csomómentesre keverjük.
Kivajazott, 31x31 cm-es kilisztezett tepsibe tesszük.
A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük.
Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával.
170 C fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
0 Megjegyzések