Hozzávalók: (4 személyre)
2 egész csirkemell
10 dkg darált hús
4-5 brokkolirózsa
fél hagyma
1 kis burgonya
fél tejbe áztatott, kifacsart zsemle
1 tojás
só
bors
ételízesítő
piros parika
kevés olaj
Elkészítés:
A fél csirkemelleket a lehető legjobban megpróbáljuk szétnyitni. Én a dombos részének egyharmadát balról jobbra vízszintesen bevágom, majd a megmaradt vastag rész felét jobbról balra ,nyitom,ügyelve arra, hogy egyik oldalt se vágjam le. Így szép nagy szeletet kapok, melyet nejlonzacskó között vékonyra klopfolok. A húst megfelelően ízesítem.
Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, a tojást, s ízesítem sóval, borssal,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük
A brokkolit sós vízben megfőzöm, vagy megpárolom.Villával durvára töröm A húskrémet elosztom a csirkemelleken, a brokkolit csíkban ráhelyezem,s mint a bejglit, feltekerem. A két végét érdemes behajtani.
Tűzálló tálban jó szorosan egymás mellé fektetem a tekercseket. Két evőkanál olajat és egy kevés vizet öntök alá, s először fólia alatt, később anélkül, megsütöm.
Ha egy kicsit hűl, gyönyörűen szeletelhető.
0 Megjegyzések