Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
1 dl törkölypálinka (grappa) vagy vodka
2 dl tejszín
frissen reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt bors
75 dkg póréhagyma, zöldjétől megtisztítva és a fehér szárrész 1 centis karikákra vágva
5-10 dkg frissen reszelt parmezán
kevés vaj a tűzálló tál kikenéséhez
(ez a mennyiség 4-6 személyre elegendő)

Elkészítés:
A mascarponét, a törkölypálinkát és a tejszínt habosra keverjük. Ízesítjük frissen reszelt szerecsendióval, megsózzuk, megborsozzuk.
A pórékarikákat fakanállal belekeverjük a mascarponés krémbe.
Kivajazunk egy 30 cm hosszú, ovális alakú tűzálló tálat. Belesimítjuk a krémes hagymát, a tetejét megszórjuk frissen reszelt parmezánnal.
A 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a krémes hagymát.