Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma ,
1/2 csokor vegyes fűszernövény (pl. petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, csombor),
10 dkg főtt zöldborsó,
1 közepes cukkíni,
10 dkg búzaliszt,
2 tojássárgája
1 csipet őrölt szerecsendió,
2 dkg vaj,
4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kevés sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, kissé hűlni hagyjuk, majd még melegen átpasszírozzuk. Közben a hagymát megtisztítjuk és felvagdaljuk. A fűszernövények leveleit letépjük a szárukról, megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. A zöldborsót aprítókéssel összetörjük. A cukkínit megmossuk, vékonyan felszeleteljük, megsózzuk-borsozzuk.
A lisztet, a tojássárgáját, a hagymát, a fűszernövényeket és a borsópépet jól összekeverjük a burgonyapürével. Megsózzuk-borsozzuk, szerecsendióval és némi vajjal finomítjuk. Vizes kézzel a burgonyamasszából lapos pogácsákat formálunk. A felületüket éles késsel rácsosan bevagdossuk, és az olajjal bekenjük. Az asztali grillt vagy forró követ felhevítjük, némi olajjal beecseteljük, és enyhén meghintjük sóval. A burgonyapogácsákat a cukkíniszeletekkel a grill-lapra fektetjük, és mindkét oldalukon ropogósra sütjük.
0 Megjegyzések