A tésztához
170 g vaj
250 ml víz
280 g finomliszt
9 db tojás
A krémhez
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál finomliszt
7 ek édesítőszer
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 l tej
A habhoz
500 ml habtejszín
4 ek édesítőszer
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A vizet egy zománcos fazékban felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik a fazék oldalától.
A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd habverővel egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
A sütőlemezt enyhén bevajazzuk és kiskanál segítségével, kellő távolságra diónyi halmokat rakunk a tésztából.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kevés vízzel meghintjük, és az így képződött gőzben lassan pirosra sütjük.
Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!
A kihűlt fánkokat ketté vágjuk és a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük.
Krém elkészítése:
A vaníliás pudingport, lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával.
A maradék tejet felforraljuk az édesítő szerrel és sűrű krémet főzünk.
Még forrón belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét.
Hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a fánkokba töltenénk.
Hab elkészítése:
A habtejszínből az édesítőszerrel és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt kanalazzuk a krém tetejére.
0 Megjegyzések