Hozzávalók:
1 csomag brokkoli
1 db krumpli
1 db vegetáriánus leveskocka
1 csipet szerecsen dió
Elkészítés:
Nagyon egyszerű és gyors, csak leírni hosszú.
Így lehet, hogy az is megeszi a brokkolit, aki különben nem kedveli.
Egy 2 literes fazékba vizet teszek - kb. egy harmadig legyen. A krumplit feldarabolom és egy leveskockával együtt megy a fazékba - felforralom és 5-10 percig főzöm.
Közben megtisztítom és apróra darabolom a brokkolit. (A rózsákat és a leveleket levágom, a száráról lehúzom a külső szálkás részt és felaprítom.)
Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, belerakom a brokkolit a fazékba. A víz éppen csak lepje el, ha nem lepi el, utánatöltök kevés forró vizet. Rászórok egy csipet őrölt szerecsendiót, lefedem, felforralom, és fedő alatt lassú tűzön főzöm 5-10 percig. Utána botmixerrel szétturmixolom. Ha túl sűrű lenne, kis forró vízzel még leht higítani. Megkóstolom, és ha kell megsózom.
Tanácsok:
Bele lehet még forralni egy kis tejszínt vagy szójatejfölt (pl Yoja) - vagy tálaláskor tehet a tányérjába, aki így szereti.
Levesbetétnek fűszeres pirított zsemlekockát lehet adni hozzá.
0 Megjegyzések