Hozzávalók:
3 fej saláta 
2 dl tejföl 
1 dl tejszín 
2 cs. kapor 
1 ek, étkezési keményítő 
1ek. cukor 
1 ek. 10 %-os ecet 
2 gerezd fokhagyma 

Elkészítés:
A saláta leveleket 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Annyi sós vízben, hogy ellepje, a kapor szárával feltesszük főni. ( a kapor levelét összevagdalva csak a végén szórjuk rá)Közben a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel, és a megfőtt salátára öntjük. Felforraljuk. Tűzről levéve beletesszük a zúzott fokhagymát, az ecetet, a cukrot és a tejszínt. Már nem főzzük, csak fedő alatt állni hagyjuk még jó tíz percig. Tálaláskor megszórjuk kaporral.

Tanácsok:
Tükörtojással vagy sült virslivel jó.