Linzer hozzávalói:
40 dkg liszt
csipet só
15 dkg puha vaj (eredeitleg zsír)
1/2 csomag sütőpor
5 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 dl tejföl
1 dl tejszín

Töltelék hozzávalói:
nálam málna lekvár (bármilyen lehet)
4 tojás fehérje
pici só
1 cs.vaniliás cukor
10 dkg darált dió
20 dkg marcipán reszelve
1 citrom reszelt héja

Csokimáz hozzávalói:
1 púpos evőkanál kakaó
3 evőkanál porcukor
fél deci víz
3 dkg vaj

A tészta hozzávalóból puha tésztát gyúrtam, ha nagyon lágy lenne, mint nekem, akkor fél órára tegyétek be a hűtőbe, könnyebb lesz vele dolgozni. A töltelékhez a tojásfehérjét pici sóval kemény habbá vertem, nem adtam a töltelékhez cukrot, mert a marcipán nagyon édes, a vaníliás cukor elég volt. A kemény tojáshabba felekevertem óvatosan minden további hozzávalót. A tésztát kétfelé osztottam, egyenként nagyon vékony téglalappá nyújtottam , megkentem a málnalekvárral (talán többis mehetett volna rá) és két oldalról feltekercseltem, hogy a közepén maradjon egy kb 2 centis kis vájú. Ebbe a mélyedésbe töltöttem bele kanállal a tölteléket. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt szép rózsaszínre sütöttem, nem szabad túlsütni. Amikor kihűlt, megszórtam porcukorral és elkészítettem a csokimázat. A kakaót és a porcukrot csomómentesre kevertem a vízzel és egy kis edényben kis lángon 2-3 percig kevergetve besűrítettem. A tűzről levéve belekvertem a vajat és forrón a töltelékre csorgattam, óvatosan, hogy a süti szélére ne csöppenjen. Amikor megszilárdult a máz, akkor 2 centis szeletekre vágtam és tálaltam. Nagyon nagyon finom süti, mi felvettük az állandó listára, legközelebb mákkal is elkészítem.